T

THINGS TO DO

Twentse gastvrijheid

beek De Doorbraak.

Centraal gelegen in Twente met de steden Almelo, Enschede, Borne, Delden, Diepenheim en Ootmarsum met hun diverse prachtige wandel- en fietsroutes liggen op steenworp afstand.

Zin om een stukje te wandelen langs het water? Dat kan met de Waterpad wandelroute, o.a. langs het Kanaal Almelo-Nordhorn, De Doorbraak en het Beeklustpark. Almelo is ook voor watersporters goed toegankelijk, er zijn maar liefst drie jachthavens, waarvan één in het centrum. Hier worden jaarlijks ook de Almelose Havendagen gehouden.

 

Fietsroutenetwerk van meer dan 1.000 kilometer en prachtige wandelomgeving

Vanuit onze B&B loopt u zo de natuur in, grenzend aan de nieuwe beek De Doorbraak.

Kasteel Huize AlmeloDaar ontvouwt zicht het typische Twentse coulissen landschap: weilanden, glooiende akkers, de essen, afgewisseld met houtwallen, slootjes, beekjes en kronkelende weggetjes. Daartussen heeft u bijzonder zicht op de typische Twentse boerderijen.  In 3 kilometer fietst of loopt u naar het hartje centrum van Almelo of leidt de Gravenallee wandelaars en fietsers rechtstreeks u van Kasteel Huize Almelo de natuur in.

Met een fietsroutenetwerk van meer dan 1.000 kilometer kunt u eindeloos veel fietsroutes uitstippelen. Met behulp van de vele knooppunten routes komt u altijd terug bij uw startpunt.

Heeft u geen fiets bij de hand? Wij reserveren graag een fiets voor u!